in

Zbog izvođača radova iz Kine, osvanuo natpis pored puta!

Kako se koronavirus širi svijetom, tako se širi i ksenofobija – koja je ovaj put usmjerena na ljude iz Azije. To je očito došlo i do Bosne i Hercegovine, a dokaz tome je upravo ova ploča.

Kako je poznato izvođač radova na autocesti je kineska firma, a uslijed koronavirusa i izoliranja jednog kineskog radnika na području Čapljine zbog sumnje da je bio u kontaktu s osobama oboljelim od koronavirusa, neposredno prije gradilišta pojavila se ploča s natpisom ”Oprez koronavirus”.

Ploča s natpisom ”Oprez koronavirus” postavljena je dvadesetak metara prije gradilišta uz rub regionalane ceste R425a iz smjera Čapljine prema Međugorju.

A kako se smrtonosni virus širi svijetom, tako se širi i ksenofobija – koja je ovaj put uperena na ljude iz Azije. To je očito došlo i do Hercegovine, a dokaz tome je upravo ova ploča.

Primjera ksenofobije koja je ovaj put usmjerena na ljude iz Azije je mnogo diljem svijeta, a samo jedan od njih zabilježen je u Australiji. Naime, kada se pacijentica u Australiji odbila rukovati sa svojom hirurginjom Rheom Liang pozivajući se na virus koji je usmrtio stotine osoba, liječnica se isprva šokirala. No, kada je na Twitteru opisala taj incident slijedio je val reakcija i otkrio joj da njezin slučaj nije izoliran.

What do you think?

Pronađeni ostaci srušene Čaršijske džamije u Srebrenici

Milijarder koji svoju zaradu dijeli s radnicima: “Bez radnika nema ni zarade”