2 years ago 120.2 K 1.3 K

Šibenik | Vodič za putovanje u NAJLJEPŠI GRAD HRVATSKE

Robert Dacešin Robert Dacešin
96K Subscribers
Ako biste me pitali koji je naljepši grad koji sam posjetio u Dalmaciji, bez dileme kažem da je to Šibenik.

► PRETPLATI SE na moj kanal: https://www.youtube.com/channel/UCfwKxPO5sehd6cBCoXyjRig
► PRATI ME NA INSTAGRAMU: https://www.instagram.com/robert_dacesin/

Iako tako mali, Šibenik nudi toliko toga. Ovo je prije svega jedan od najstarijih gradova Hrvatske, čije se ime spominje u dokumentu Petra Krešimira IV, a datira još iz davne 1066. godine, pa iz tog razloga, grad nosi nadimak “Krešimirov grad”. Ovo je i grad u kojem se nalaze čak 24 crkve, 4 tvrđave i 4 bunara. Ovo je i grad smješten u nestvarno lijepom zaljevu u koji ćete se zaljubiti već na prvi pogled.

U videu koji imate priliku pogledati, obišli smo sve najznačajnije atrakcije grada, počev od katedrale sv. Jakova, tvrđava sv. Mihovila, Barone tvrđave i tvrđave sv. Nikole, muzeje Civitas Sacra i Gradski muzej grada Šibenika,. Uz to, obišli smo i jednu vinariju, jedan veoma lijep restoran, a nismo preskočili ni da odemo na zipline u Šibenik i doživimo pravi adrenalin.

Pišite mi kako vam se dopada video i da li ste do sada bili u Šibeniku.

VAŽNO

Zabranjeno je svako kopiranje i neovlašćeno preuzimanje video i/ili audio snimaka i postavljanje na druge kanale ili televizijske kuće! Nije dozvoljeno koristiti materijal sa ovog kanala bez njegovog licenciranja / plaćanja kako za komercijalnu, tako i za nekomercijalnu upotrebu. Svaka upotreba materijala iz ovog videa bez licenciranja za komercijalnu ili nekomercijalnu, tj. privatnu upotrebu biće procesuirana. Za sve informacije o pravima, za upite o licenciranju i dobijanju dozvole za korišćenje možete nas kontaktirati putem moje mail adrese.

Tags:Watch On YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=guwBFamVUcY

Sponsor
Related Videos