1 year ago 91.6 K 1.5 K

OMAN | Proveo sam 8 DANA u ovoj zemlji i zaljubio se u nju!

Robert Dacešin Robert Dacešin
96K Subscribers
Oman je zemlja o kojoj se kod nas prilično malo zna, a za koju vjerujem da će vas oduševiti kada je malo bolje upoznate. 

Za više ovakvih sadržaja:

► PRETPLATI SE na moj kanal: https://www.youtube.com/c/RobertDacešinRIO
► PRATI ME NA INSTAGRAMU: https://instagram.com/robert_dacesin/

Glavni grad Omana je Muskat u kojem živi 1,5 od 5,5 miliona stanovnika Omana. Zemlja se nalazi na Bliskom istoku i graniči sa Saudijskom Arabijom, Emiratima i Jemenom, a poznata je po tome što ima dobre odnose sa svim zemljama u okruženju i u potpunosti je izolovana od terorizma. 

U neku ruku, sa kim god razgovarate u Arapskom svijetu, reći će vam da vole Oman i Omance, koji važe za jedan od najljubaznijih naroda u ovom dijelu svijeta. Uz to, kao i njegove komšije i Oman raspolaže priličnim količinama nafte, a čak 20% svjetske trgovine nafte prolazi ovim krajem. Oficijelna valuta u zemlji je omanski rijal koji predstavlja treću najjaču valutu na svijetu, nakon kuvajtskog i bahreinskog dinara, a za jedan rijal dobijate čak 2,3 evra. Standard u zemlji je prilično visok, a minimalna plata iznosi oko 1000 evra, dok je prosječna oko 2500 evra. Za pojedina zanimanja, kao recimo za doktore, plate idu i preko 8000 evra. Zdravstvo u zemlji je u potpunosti besplatno, kao i školstvo.

Na sve ovo, zemlja je zaista raznovrsna i šarena i nudi mnogo toga da se vidi, a ovdašnji lokalci, jedni su od najboljih ljudi koje sam ikada upoznao. 

Kako vam se dopada Oman i da li biste ga posjetili?

VAŽNO

Zabranjeno je svako kopiranje i neovlašćeno preuzimanje video i/ili audio snimaka i postavljanje na druge kanale ili televizijske kuće! Nije dozvoljeno koristiti materijal sa ovog kanala bez njegovog licenciranja / plaćanja kako za komercijalnu, tako i za nekomercijalnu upotrebu. Svaka upotreba materijala iz ovog videa bez licenciranja za komercijalnu ili nekomercijalnu, tj. privatnu upotrebu biće procesuirana. Za sve informacije o pravima, za upite o licenciranju i dobijanju dozvole za korišćenje možete nas kontaktirati putem moje mail adrese

Tags:Watch On YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=eRkG8hPcU-g

Sponsor
Related Videos