in

Sporna večera u Beogradu: Vučić, Dodik i Čović razgovarali o 25. godišnjici Dejtona

Sporna večera u Beogradu: Vučić, Dodik i Čović razgovarali o 25. godišnjici Dejtona

Iznenađujuća večera u Beogradu na kojoj je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio dvojicu političkih lidera iz naše zemlje, Milorada Dodika i Dragana Čovića, za jednu od tema imala je i 25. godišnjicu Dejtonskog sporazuma.Iznenađujuća večera u Beogradu na kojoj je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio dvojicu političkih lidera iz naše zemlje, Milorada Dodika i Dragana Čovića, za jednu od tema imala je i 25. godišnjicu Dejtonskog sporazuma.Čović je na Twitteru objavio dvije fotografije te napisao kako je ovo nastavak regionalnih razgovora u Beogradu te da su teme EU integracije, ekonomski oporavak i razvijanje bilateralnih odnosa. Nastavak regionalnih razgovora u Beogradu s @predsednikrs i @SNSDDodik o #EU integracijama i ekonomskom oporavku #ZB te daljnjem razvijanju bilateralnih odnosa. Razgovor o 25. godišnjici Daytonskog mirovnog sporazuma i zaštiti ustavnopravnog poretka #BiH. 🇧🇦🇷🇸🇪🇺 pic.twitter.com/vXnOaq6Eid— Dragan Čović (@Dragan_Covic) October 12, 2020
Još jedna od tema bila je i 25. godišnjici Dajtonskog mirovnog sporazuma, a razgovaralo se i o zaštiti ustavnopravnog poretka.Susret u Beogradu predsjednik Vučić okarakterisao je kao “razgovor prijatelja”, što je i napisao pored fotografije koja je objavljena na jednom od službenih Instagram profila.
Susret u Beogradu, koji je očito prošao u dobroj atmoeferi, kritikovao je Bakir Izetbegović, kazavši kako nije slučajno što je Vučić pozvao dvojicu, a ne trojicu lidera iz BiH. “Ne bi trebali to da rade Beograd i Zagreb. Bosanski tronožac ne može stajati na dvije noge”, izjavio je on te kazao kako da je i sam pozvan na sastanak u Beograd, odazvao bi se.Sastanak su kritizirali i iz Naše stranke kazavši da SDA ovako prepušta vanjsku politiku BiH Dodiku i Čoviću. “Nakon posjete Milorada Dodika, a zatim Izetbegovića i Čovića Hrvatskoj, došao je na red atak na suverenitet BiH i iz Srbije. Zvaničnici susjednih država, uz podršku samozvanih etnolidera iz BiH, suverenitet naše države žele u potpunosti prenijeti na njene narode. Jasno je to iz ustaljenih ponavljanja kršenja diplomatskih i političkih protokola koji se tiču sastanaka najvećih državnih zvaničnika”, izjavila je između ostalog predsjednica Glavnog odbora Naše stranke Sabina Ćudić.

Leave a Reply

Loading…

0

What do you think?

Snijeg zabijelio Vlašić, prve pahulje i na drugim planinama

Snijeg zabijelio Vlašić, prve pahulje i na drugim planinama

Komisija Parlamenta BiH nije podržala DF-ov Prijedlog zakona o javnim nabavkama

Komisija Parlamenta BiH nije podržala DF-ov Prijedlog zakona o javnim nabavkama