in

Piramide u Visokom najatraktivnije arheološko nalazište u svijetu

Iskopavanja u podnožju Bosanske piramide Sunca i pronalazak kristalnog betona u novembru 2017. potvrdila su da visina piramide prelazi 270 metara što znatno nadmašuje visinu Keopsove piramide od 146 metara, javljaju iz Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”.

Čišćenje mreže prahistorijskih podzemnih tunela Ravne dovelo je do otkrića novih 250 metara tunela u 2017. Starost piramida i tunela od 30.000 godina zauvijek je promjenila evropsku i svjetsku historiju.

Fizičari i inžinjeri su izmjerili postojanje Teslinih skalarnih valova na vrhu bosanskih piramida i tako dokazali pravu svrhu piramida kao energetskih mašina. Arheologija i nauka su u BiH načinili revolucionarni korak naprijed i odbacili dogmu o piramidama kao grobnicama.

Fondacija ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ rukovodi najotvorenijim arheološkim projektom na svijetu. Nema mjesta za tajne niti elitnu nauku. U posljednjih osam godina više od 3.000 volontera iz 62 zemlje i sa šest kontinenata je volontiralo u Bosanskoj dolini piramida. Na taj način BiH je dobila najbolje ambasadore.

“Fondacija turizam shvata ozbiljno. Sve su lokacije otvorene svaki dan, tuneli se mogu posjetiti 24 sata dnevno (uz najavu za noćne posjete), 18 službenih vodiča govori glavne svjetske jezike, a osmjeh je neizostavan kod svakog uposlenika Fondacije. Za one koji imaju ambiciju da steknu dublja znanja o piramidama uvijek postoji mogućnost da se uključe u sedmodnevne grupe kojima je domaćin pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić, tri puta godišnje (u martu, junu i septembru) 

What do you think?

Staklena glazura za tortu tutorijal

Vic Dana