Home / BiH / Zanimljivosti / Htio provjeriti koliko ima radnog staža, pa otkrio da je “mrtav”
Best Korean Cosmetics

Htio provjeriti koliko ima radnog staža, pa otkrio da je “mrtav”

Turčin Ali Sonmez iz Eskisehira htio je samo provjeriti koliko je radnog staža sakupio, a saznao je da je još prije 12 godina “poginuo u nesreći na radu“ i da će prvo morati dokazati da je živ, pa tek onda razmišljati o penziji.

Ističući kako je radio u nekoliko građevinskih firmi, 43-godišnji Sonmez je u razgovoru sa novinarom AA istakao da ga zanimalo koliko je radnog staža do sada sakupio i da se zbog toga obratio nadležnom uredu.
“Prošle sedmice sam zatražio da mi se izda šifra za praćenje radnog staža posredstvom e-države na internetu. Frapiran sam kada sam vidio da mi je staž prekinut 1. septembra 2004. godine, a u obrazloženju piše da sam poginuo u nesreći na radu. Ja sam cijeli ovaj period radio, a ustvari mi staž ne ide jer sam u sistemu mrtav“, kazao je Sonmez.

Sonmez se potom obratio nadležnima koji su uzeli njegov slučaj u razmatranje, a uskoro će i na sudu morati svjedočiti u svoju korist kako bi dokazao da je živ.

“Ja sam sada službeno mrtav, a o penziji ću moći razmišljati tek kad dokažem da sam živ“, kazao je Sonmez i dodao da je već postao glavna tema šala njegovih prijatelja koji ga sada zovu “duhom“.

Featured Service

YouTube Video SEO And Promotion To Rank High

14   0   Earn: 10%

Boost your YouTube video ranking on Google and YouTube with high authority web 2.0 backlinks and promotions on my influential social networks profiles.This Video SEO Pack...

About BiH Vijesti

BiH Vijesti – Sve vijesti iz BiH na jednom mjestu!
Vremenska prognoza, Zanimljivosti, Recepti …

Check Also

Video – Nebo je dnevni boravak ovih hrabrih momaka

Članovi ove neobične družine putuju širom svijeta izvodeći spektakularne vratolomije na nebu: Skokove s padobranima …